What a time to be alive, som man siger. Hvis 2020 bød på uanede mængder rædsler, har 2021 allerede fyldt lol-kontoen op til max igen (and then some).

Grunden er — og det er ikke helt til at forstå, at jeg rent faktisk skriver denne sætning — at en stor flok rødder på Reddit, har opdaget at man kan bruge GameStop-aktier & memes til at tvinge kæmpestore, ækle kapitalfonde i knæ. Det er spændende. Det er vildt. Det er mega sejt. Det er hylende morsomt.

Men det er faktisk også ekstremt seriøst — og har implikationer langt udover Gamestop og…


Decode: Pilot-udsendelse som desværre aldrig blev vist på DR

Som nævnt et par gange tidligere, har denne her skandale med overvågningssamarbejde mellem NSA/Forsvarets Efterretningstjeneste et element af Déjà Vu, for de af os, som har beskæftiget os med området i lang tid.

Som et helt ekstremt eksempel på dette, er herunder et pilot-TV-program som Anders Kjærulff, Cathrine la Cour og Marie Høst lavede for fucking 5 år siden, hvor både jeg selv og Anders Kærgaard medvirkede.

Danmarks Radio valgte desværre ikke at sende programmet, hvilket — ikke mindst i bagklogsskabets lys — må siges at være lidt ærgerligt.

Jeg anede ikke at udsendelsen stadig eksisterede (og havde aldrig…


FE-skandalen II

Som faste læsere ved, har jeg flere gange tidligere været i debat med vores nuværende forsvarsminister, Trine Bramsen. Det har ikke altid været lige kønt, men som regel både underholdende og (håber jeg) substansfuldt.

Jeg har af og til ment, at Bramsen måske ikke ligefrem burde besidde sit embede (dengang hhv. IT- og justitsordfører). Nu er hun jo så blevet forsvarsminister og står midt i en kæmpe skandale, der involverer Forsvarets Efterretningstjeneste (se min gennemgang af sagen her, hvis du ikke er up to speed). …


Man skal aldrig være for fin til at sige: ”Hvad sagde jeg”.

Så det har både jeg og andre sagt en del gange, siden Tilsynet for Efterretningstjenesterne (TET) i sidste uge udsendte deres pressemeddelelse, som i dén grad lavede røre i andedammen. Forsvarets Efterretningstjeneste udfører ulovlig masseovervågning på vegne af NSA. Det har vi ikke bare grund til at antage, som man siger; det er noget vi ved.

Omvendt skal man heller ikke være for fin til at indrømme, når man er svært ramt af delvist déjà vu.

Så her er lidt om disse to ting; plus det løse. …


Da Søren Pape gik til valg, ville han afskaffe ulovlig logning. Så blev han justitsminister og var rystet — RYSTET — over at folk ville afskaffe ulovlig logning. Nu vil han dog kigge på, at afskaffe ulovlig logning.

Pape: NU kigger vi ulovlig logning

I går meldte Justitsminister Søren Pape ud, at NU vil regeringen sørme til at se på de ulovlige danske logningsregler, her to år efter, at EU-domstolen (igen) gjorde det klart, at totalovervågning af alle borgere er i strid med menneskerettighederne (læs min gennemgang af emnet her).

At denne udmelding, som i forvejen er moderat kryptisk og svær for almindelige journalister (og borgere)…


Rapport fra retssag mod statens ulovlige overvågning

I fredags indleverede vi en stævning (.pdf) mod justitsministeriet, for at få domstolen til at sætte en stopper for den ulovlige masseovervågning af danskernes telefoner (hvem ringer til hvem, hvornår, hvor længe, vores fysiske placering, sms-trafik, e-mails, hjemmesidebesøg) som har stået på i over 10 år, på trods af, at alle har vidst i laaang tid, at det ER ulovligt (om ikke andet, så fordi EU-domstolen har sagt netop dette, hele TO gange, senest i 2016).

Rasmus Malver (formand), jeg og Claus Juul (Amnesty International) holder pressemøde foran byretten, da vi indleverer stævningen mod Justitsministeriet. Foto: Peter Brodersen

(Hvis du vil vide mere om baggrunden for vores søgsmål, så check Foreningen Imod Ulovlig Lognings hjemmeside


Myndigheder der sletter bevismateriale; myndigheder der lyver & fordrejer; syv års ulovlig tilbageholdelse; enormt ubehagelige spørgsmål til internationale medier.

Sagen om flere landes regeringers ageren mod Wikileaks-stifteren, Julian Assange, er endelig lidt nærmere på at blive belyst. En engelsk domstol beslutter i eftermiddag, om den engelske arrestordre mod ham skal opretholdes, men skandalen ser ud til blot at vokse, uanset udfaldet ved retten.

UPDATE KL. 15:55: forskellige medier rapportere at dommeren IKKE har givet team-Assange medhold; så arrestordren er (tilsyneladende) stadig i kraft. Quelle Surprise.

What’s up?

I dag, fra kl. 14.00 (engelsk tid) afgør en dommer, om den fortsatte tilbageholdelse af…


Vi lægger sag an mod staten for at få stoppet den ulovlige masseovervågning af uskyldige borgere. Du må meget gerne hjælpe os (og retsstaten).

Siden 2007 har den danske stat tvunget alle tele- og internetudbydere til at logge oplysninger om alle danskeres brug af telefon og internet.

Hvem ringer til hvem, hvornår, hvor længe, hvor er de henne når de gør det. Hvilke sms’er sender vi, hvilke e-mails sender vi (hvornår, hvor henne), hvilke hjemmesider besøger vi, hvor befinder vi os fysisk hele tiden — og så en lang række tekniske ting og sager oven i hatten.

Høsten — vores…


I’ll be damned. Vi har tilsyneladende vundet krigen om, hvad mainstream-fortællingen om lærerkonflikten er. Det var hurtigt. Eller noget.

Da jeg kastede mig ind i sagen om lærerkonflikten, var den altoverskyggende grund, at jeg mente at “der må da ske noget”. Det kan ikke være rigtigt, at de skal have lov til at slippe af sted med det — og ikke mindst: det kan sgu da for helvede ikke være rigtigt, at medierne bliver ved at lade som om, at vi ikke rigtigt kan sige noget om sagen, på trods af en efterhånden svimlende bunke dokumentation.

Så forestil jer min…


Hvis en mand som Naser Khader kan være i Konservative, er problemet ikke længere blot Naser Khader.

Historien

Berlingske Tidende har på forbilledlig vis afdækket den absurde sag, hvor Naser Khader sammen med et par andre folketingsmedlemer — Marcus Knuth (V) og Martin Henriksen (DF) — forsøgte at misbruge deres indflydelse til at fratage organisationen EXIT-Cirklen den offentlige støtte de er blevet tildelt, ved at skrive en fordrejet, løgnagtig mail til en række politikere, hvori de anklager organisationens frontfigurer, Sherin Khankan og Khaterah Parwani for en række latterlige forhold, som for længst er blevet tilbagebevist og som ingen — slet ikke…

Peter Kofod

Writer, Activist, former Human Shield in Iraq. Musician. Board member: @verondk #Whistleblowers #WikiLeaks #Justice

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store